Vakantie nieuws

Blijf op de hoogte van het allerlaatste vakantie nieuws!

21-3-2012 Goed voorbereid op vakantie

Het is eindelijk zover de vakantie is in zicht! Wanneer de vakantie dichterbij komt, komt bij veel mensen ook de stress om de hoek kijken. Dat is nergens voor nodig, want wij hebben een aantal tips waardoor je goed voorbereid en ontspannen op vakantie gaat. Je paspoort verlengen en eventuele inentingen halen zijn zaken die je een aantal weken voor je vertrekt al moet regelen omdat je anders in tijdnood kan komen te zitten. Ook is het verstandig om op tijd te kijken wie het thuisfront in de gaten gaat houden, de huisdieren eten geeft en de post bijhoudt. Vraag vrienden, familie of de buren dus op tijd, als er dan nog iets veranderd zou je nog iemand anders kunnen vragen.  Als je op vakantie gaat waar je niet met de Euro kunt betalen is het ook belangrijk dat je op tijd geld wisselt. Het allerbelangrijkste is toch wel dat je voor je vakantie ook al goed uitrust en niet moe het vliegtuig of de auto in gaat, zo ga je met een goed gevoel op vakantie en kun je voor de volle 100% genieten van je reis en je vakantie die er aan gaat komen. Fijne vakantie!


29-5-2012 Wat kun je doen tegen een jetlag?

Je krijgt last van een jetlag wanneer je in een relatief korte periode verplaatst naar een andere tijdzone, dit komt bijvoorbeeld door een vliegreis. Een jetlag uit zich in vermoeidheid, concentratie problemen, moeite met inslapen en problemen met de spijsvertering. Wij hebben een aantal tips onder elkaar gezet zodat de jetlag vermindert wordt en je sneller in het ritme zit van het land wat je bezoekt. Om minimaal last te hebben van je jetlag kun je het beste een aantal dagen voor je trip beginnen met je slaappatroon aan te passen aan het schema wat je op vakantie aan gaat houden. Als je je horloge aan het begin van de vlucht al op de nieuwe tijdzone zet is het makkelijker om aan deze nieuwe tijd te wennen en ben je sneller van je jetlag af. Een van de belangrijkste tips die we kunnen geven is: drink voldoende water! Zowel voor, tijdens als na je vlucht het is een feit dat uitdroging een jetlag erger maakt en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Drink daarom geen dranken die alcohol en cafeïne bevatten omdat deze je juist uitdrogen. Als je tijdens je vlucht slaapt wanneer het op je bestemming nacht is went je lichaam hier al aan en als je niet slaapt probeer dan een beetje te bewegen voor een goede bloedcirculatie. We hopen dat je jetlag door deze tips iets minder wordt en je snel kunt genieten van je vakantie!

 • Wintersport

  wintersport Sport combineren met een vakantie? Dat kun je het beste doen op wintersportvakantie. Overdag sta je op de pistes en avonds kun je lekker in je chalet genieten van een drankje bij het vuur of los gaan tijdens de apres-ski.
 • Zonvakantie

  onnevakantie Genieten van de zon, zee en strand. Een zonvakantie is de ultieme vakantie als je van plan bent te geneiten van het heerlijke weer, mooie gebouwen en lekker eten.
 • Autovakanties

  Autovakantie Een autovakantie is een goed alternatief als je niet van vliegtuigen houdt of als je tijdens de reis ook al andere landen wilt bezoeken. Er zijn prachtige autovakantie die je hier allemaal kunt vinden.
 • Jongerenreizen

  Stedentrips Zon, zee, strand en uitgaan! Daar denken de meeste jongeren aan als ze aan de ideale jongerenvakantie denken. Vakantiesboekjehier.nl heeft alle populaire jongerenreizen op een rij gezet zodat je alleen nog maar hoeft te boeken.
 • Actieve vakantie

  Cruises Wil je op vakantie graag actief bezig zijn? Vakantiesboekjehier.nl heeft de leukste actieve vakanties voor je op een reis gezet. Ga op vakantie mountainbiken, zwemmen, bergbeklimmen, surfen of duiken. Boek snel je favoriete actieve vakantie.